Kirjastoissa arkkitehtuuriviikko tällä viikolla

01.10.2018

Kirjastoissa ympäri Suomen järjestetään ensimmäistä kertaa kuluvalla viikolla arkkitehtuurin teemaviikko. Se on Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen näyttelyn oheistapahtuma.

Käynnissä olevassa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa Suomen paviljongissa nähdään Mind-Building -näyttely, joka esittelee eri teemojen valossa seitsemäntoista eri aikakausien kirjastorakennusta nostamalla kustakin esiin jonkin erityispiirteen. Harald Herlin -oppimiskeskus on yksi näyttelyssä esillä olevista rakennuksista. Venetsian arkkitehtuuribiennaali on maailman tärkein eri maiden arkkitehtuurin esittäytymisareena. 

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon tuottama näyttely esittelee suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin kehittymistä kautta aikojen päätyen joulukuussa 2018 aukeavaan Helsingin keskustakirjasto Oodiin. 

Näyttely on muuttanut Alvar Aallon suunnitteleman biennaalipaviljongin kirjastonomaiseksi tilaksi. Näyttelyssä voi katsoa videoita, kuunnella musiikkia tai vaikkapa ladata puhelintaan samalla, kun istuu lukemassa esillä olevaa kirjallisuutta.
 
Arkkitehtuuriviikolla mukana olevat kirjastot nostavat esiin arkkitehtuuriaiheista kirjallisuutta ja tarjoavat erilaisia näkökulmia oman kirjastorakennuksensa arkkitehtuuriin. Selailtavana on myös Mind-Building -katalogi. Mukaan teemaviikon ohjelmaan lähtivät kaikki näyttelyssä esiteltävät kirjastot sekä lisäksi kuusi helsinkiläistä paikalliskirjastoa. Näyttely on auki myös Harald Herlin -oppimiskeskuksessa osoitteessa Otaniementie 9, 2. kerros.
 

Aiheet