Lähes nollaenergiatalojen tutkimukseen 350 000 euron EU-rahoitus

28.03.2017

Tutkijoiden tavoitteena on kehittää puurakenteisten, lähes nollaenergiatalojen tuotantoa energia- ja kustannustehokuuden parantamiseksi.

Aalto-yliopiston rakennusalan tutkijat ovat saaneet yli 350 000 euron EU-rahoituksen osana  NERO-hanketta (Cost reduction of new Nearly Zero-Energy Wooden buildings in the Northern Climatic Conditions). 

”Etsimme ratkaisuja lähes nollaenergiatalojen tuotannon kustannusten alentamiseen tehostamalla suunnittelu- ja valmistusprosesseja”, toteaa hankkeen vastuuprofessori Jarek Kurnitski. Hankkeessa ovat mukana myös Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan professori Heidi Salonen ja rakentamisen tuotantotalouden professori Antti Peltokorpi.

”Rakennamme taloja kylmissä ilmasto-olosuhteissa eri maissa ja pyrimme tehostamaan  rakennusten energia- ja kustannustehokkuutta . Tarkastelemme myös rakennusten elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä”, Kurnitski kertoo. ”Tavoitteena on osoittaa, minkälaisilla teknisillä ratkaisuilla ja hankintamenetelmillä voidaan rakentaa kustannustehokkaita puurakenteisia lähes nollaenergiarakennuksia.”

Aalto-yliopiston lisäksi NERO-konsortiossa ovat mukana Kouvola Innovation Oy, Tallinnan teknillinen yliopisto TTU, Chalmersin teknillinen korkeakoulu ja norjalainen tutkimusinstituutti SINTEF. Yhteishankkeen saama kokonaisrahoitus on hieman yli 1,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Jarek Kurnitski
jarek.kurnitski@aalto.fi
puh. 050 374 4379

Horizon 2020 on EU:n tutkimuksen ja innovaatioiden puiteohjelma vuosille 2014–2020, ja siitä rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita yhteensä lähes 80 miljardilla eurolla. Horizon 2020 -rahoitusmuoto on erittäin kilpailtu ja keskimäärin kymmenen prosenttia hakemuksista saa rahoituksen. Ohjelman avulla tavoitellaan Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja sekä halutaan parantaa eurooppalaisten yritysten asemaa globaalissa kilpailussa.