user-k33231a@aalto.fi
Uusi aalto.fi on pian täällä, tervetuloa käyttämään beta-versiota. www.aalto.fi

Ajankohtaista

13. Quo Vadis Architectura? "Mixing the Private and the Public in the City"

Arkkitehtuuritutkimusta yksityisen ja julkisen tilan rajoihin liittyen.

06.10.2017 / 13:15 - 19:00
Otakaari 1, 02150, Espoo, FI

Yksityisen ja julkisen tilan rajat ovat muuttuneet eri aikoina ja ovat edelleen muutostilassa kulttuurin muutosten myötä. Antiikin ajan domuksissa liikeasiat ulottuivat pitkälti sisätiloihin. Keskiajan taloissa elämä ja työ sekoittuivat ja elämä ulottui kaupunkitiloihin.

Modernismi eriytti työn ja asumisen sekä hylkäsi kadun ja torin – kunnes haluttiin löytää uudestaan kaupungin elävyys sosiaalisuuden ja aistiemme kautta. Luennoilla tutkitaan julkisen ja yksityisen rajoja arkkitehtuurin historiassa, asuntorakentamisessa sekä kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelussa. Onko käytössämme oleva teknologia rajoitus vai uusien asioiden mahdollistaja? Voiko nk. jakamistalous ulottua tilankäyttöön?

Luennoitsijat ovat kansainvälisiä ja suomalaisia ja he esiintyvät englaniksi. Järjestäjinä arkkitehtuurin historian, asuntosuunnittelun ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun professuurit.

Luennot pidetään perjantaina 6. lokakuuta kello 13:15-19 Aalto-yliopistolla, osoitteessa Otakaari 1, luentosalissa C, toinen kerros (ent. päärakennus).  Luennot ovat julkisia.

Katso tapahtuman ohjelma englanniksi.

Professori Nils Erik Wickbergin testamenttilahjoituksen mahdollistamana arkkitehtuurin laitos kutsuu joka syksy arkkitehtuurin tai sen lähialan merkittävän edustajan pitämään muutaman luennon sarjan. Nils Erik Wickberg -luentojen tarkoituksena on edistää arkkitehtuuritutkimusta ja -keskustelua Suomessa.