user-k33231a@aalto.fi
Uusi aalto.fi on pian täällä, tervetuloa käyttämään beta-versiota. www.aalto.fi

Ajankohtaista

Aalto Design Talks: Jonathan Olivaresin luento

Tervetuloa kuulemaan tuotesuunnittelija Jonathan Olivaresin luentoa Designmuseossa perjantaina 15. syyskuuta. Puheenvuorossaan Olivares kertoo myös viimeisimmistä projekteistaan.

15.09.2017 / 14:00 - 15:00

Jonathan Olivares johtaa vuonna 2006 perustettua Jonathan Olivares Design Research (JODR) -suunnittelutoimistoa, jonka tarkoituksena on kehittää tuotesuunnitteluprosessia tutkimuksen ja kirjoittamisen keinoin. Olivares on arvostettu tuotesuunnittelija, joka on suunnitellut mm. Knollin, Danesin ja Driaden huonekaluja. Jonathan Olivares on myös kirjoittanut teoksen A Taxonomy of Office Chair (Phaidon), joka on monipuolinen visuaalinen tutkimus tuolin typologiasta.

Jonathan Olivares syntyi Bostonissa vuonna 1981 ja valmistui Pratt Instituutista. Vuonna 2016 hän perusti toimiston Los Angelesiin ja työskentelee teollisen, tila- ja viestinnän suunnittelun aloilla. Hänen muotoilemansa tuotteet nojaavat vahvasti muodon ja teknologian perintöön ja ovat ennemmin käyttöä kuin katsomista varten.

Viimeisimpiä ​​Olivaresin projekteja ovat mm. Installation Room for a Daybed (2016); the Aluminum Bench Zahnerille (2015); The Vitra Workspace, toimistokalusteiden esittelyhuone ja oppimisympäristö Vitralle (2015); Source Material, Jasper Morrisonin ja Marco Velardin kanssa kuratoitu näyttely (2014); ja The Olivares Aluminium Chair Knollille (2012).

Olivaresin töitä on julkaistu kansainvälisesti, ja hänelle on myönnetty useita muotoilupalkintoja, mukaan lukien Italian Compasso d'Oro, ja hänen suunnittelemiaan tuotteita on The Art Institute of Chicagon, Los Angeles County Art Museumin ja Vitra Design Museumin pysyvissä kokoelmissa.

Lue lisää: www.jonathanolivares.com

Designmuseon Auditorio perjantaina 15.9.2017 klo 14:00 - 15: 00.

jonathan_olivares-2.png