user-k33231a@aalto.fi
A new aalto.fi is coming soon, welcome to our beta site.www.aalto.fi

News & events

Flipped Care - Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen ikääntyvässä Euroopassa

Aalto-yliopiston Sotera-instituutin Flipped Care -seminaari esittelee sote-uudistuksen toteutumista ja palvelurakenteen uudistumista Euroopan tasolla

10.-11.06.2015 / 09:00 - 16:00

 

FlippedCare_fi.jpg 

Aalto-yliopiston Sotera-instituutti järjestää yhdessä European Health Property Network:in Sairaanhoitopiirien johtajat ry:n ja Kuntaliiton kanssa 10.- 11.6.2015 kansainvälisen seminaarin ”Flipped Care – Integrated Social and Health Care”. Seminaari on kolmas kevätseminaari, joista ensimmäinen oli Jyväskylässä 2011 ja toinen Otaniemessä 2013, Regional Health Care in 2025 - Needs and Challenges.

 

Enemmän vähemmällä


Ikääntyvän yhteiskunnan palvelutarve kasvaa. Kun väestön kasvu on vanhusväestön kasvua, ei veronmaksukyky kasva. Joudumme väkisin soteuudistukseen.

Tämä ongelma on yhteinen koko EU:n alueella,  EU:n alueella on toisen maailmansodan jälkeiset  suuret ikäluokat ikääntymässä ja sosiaali- ja terveyspalvelut uudistumassa. Tunnuslauseena on More with less -  Enemmän vähemmällä.  Jotta omia ajatuksia voi tuulettaa, tarvitaan tietoa toisten kokemuksista. Siksi olemme järjestäneet Otaniemeen seminaarin.

Aalto-yliopiston Sotera-instituutin kesäseminaarissa ”Flipped care” esitellään 13 kansainvälistä  uudistusprojektia sekä 9 suomalaisen asiantuntijan näkemykset tulevaisuudesta.  Mukana on mm. analyysit ja ratkaisuehdotuksen Britanian NHS:n kriisiin,  Pohjois-Irlannin, Italian toteutetut soteratkaisut,  Ruotsin toteutettu kokeilu, kahden arkkitehtikilpailun  tulosten esittely, analyysit tarvittavasta toimintakulttuurin muutoksesta sekä visiot IT vaikutuksesta tulevaisuuden järjestelmiin ja alueellisesta kehityksestä Suomessa. 

Keille?

Seminaarin ohjelma on tarkoitettu sote-alueen suunnitteluun osallistuville henkilöille, kuten lääkäreille, johtaville hoitajille, sosiaalisektorin virkamiehille, suunnittelijoille, alan asiantuntijoille, aluehallinnon hallintovirkamiehille, kunnanjohtajille, liitohallitusten ja lautakuntien luottamusmiehille eli kaikille, jotka ovat sote-uudistuksen kanssa tekemisissä. Esitykset pidetään englannin kielellä.

Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.flippedcare2015.aalto.fi

sotera.jpgeuhpn.jpg